Traditii romanesti la nunta. Traditii care atrag norocul la nunta ta

Traditii romanesti la nunta.  Suntem in sezonul nuntilor! Viitorii miri asteapta cu emotie cel mai fericit moment din viata lor, nunta. Si pentru ca acest eveniment unic sa le aduca noroc, ei se pregatesc nu numai din punct de vedere material.

Pe langa momentul religios, mirii tin seama de traditiile de familie, fiind convinsi ca respectand aceste obiceiuri vor avea o casa de piatra ca-n povesti.

Traditii romanesti la nunta.  Asa te pregatesti pentru nunta ta

Mireasa nu trebuie sa poarte perle in ziua nuntii. Respectand acest obicei, ea nu va avea parte de lacrimi in timpul casniciei.

Traditii romanesti la nunta.  Pantofii, un accesoriu important

Alegerea pantofilor este foarte importanta. Pentru ca norocul sa nu fuga din viata miresei, ea nu trebuie sa poarte pantofi decupati la varf. Mai mult, in ziua nuntii, miresa nu trebuie sa schimbe pantofii. Ea va purta o singura pereche de pantofi albi. Daca-si schimba pantofii pe care i-a purtat la cununia religioasa, traditia spune ca mireasa va divorta in curand.

Traditii romanesti la nunta.  Un voal imprumutat aduce noroc

Mirele trebuie sa vada rochia tinerei sotii doar atunci cand mireasa  vine in biserica. Nu este de bun augur, ca mireasa sa probeze voalul inainte de ziua nuntii. Dar ii aduce noroc, daca ea poarta un voal imprumutat de la o ruda sau de la o prietena care are o casnicie fericita.

Traditii romanesti la nunta.  Stranutul alunga energiile negative

Daca in dimineata nuntii o ruda stranuta , tinerii vor avea noroc  in casnicie. Traditia spune ca zgomotul stranutului va alunga neplacerile si certurile din casa noilor casatoriti.

Traditii romanesti la nunta.  Daca mireasa vrea sa aiba autoritate

Din vremuri indepartate, se spune ca mireasa va avea autoritate in casnicie, daca-l calca pe mire pe picior in timpul slujbei. Gestul trebuie facut cu discretie, pentru ca superstitia este cunoscuta si mirele poate sa  protesteze. Daca mireasa n-a reusit sa implineasca acest ritual, dar doreste cu orice pret sa aiba un cuvant de spus in casnicie, atunci ea poate sa faca un pas inaintea mirelui cand iese din biserica.

Traditii romanesti la nunta.  Efectul mistic al oglinzii

Cand se imbraca si se priveste in oglinda , mireasa nu trebuie sa lase  nici o femeie, nici macar o domnisoara de onoare, sa stea intre ea si oglinda, pentru ca nu va avea o casnicie fericita si , in final, va divorta.

Cand mireasa pleaca din casa, trebuie sa paseasca peste prag cu piciorul drept, sa se priveasca distret in oglinda, fara sa se intoarca din drum, orice s-ar intampla.

Traditii romanesti la nunta.  Fotografiile de la nunta sunt benefice daca…

Fotografiile din ziua celui mai fericit eveniment din viata noastra atrag norocul sau… ghinionul. Daca unul dintre miri se fotografiaza singur in ziua nuntii, se spune ca mariajul sau se va destrama. Fotografiile in care  mirii sunt veseli si fericiti vor influenta in mod fericit trainicia acelei familii.

Traditii romanesti la nunta.  Ploaia anticipeaza noroc

Daca ploua cand miri pleaca la biserica, nuntasii trebuie sa fie bucurosi. Prin traditie, tinerii insuratei vor avea mult noroc in viata.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT