fbpx

Traditii de nunta: Ceva vechi, ceva nou, ceva albastru, ceva imprumutat – semnificatii

Traditii de nunta. Desi este un obicei imprumutat, semnificatiile lui se aplica mireselor de pretutindeni si este, totodata, un element distractiv cu care orice mireasa isi poate condimenta ziua cea mare.

Traditii de nunta. Traditia care spune ca mireasa trebuie sa poarte in ziua nuntii ceva nou, ceva vechi, ceva albastru si ceva imprumutat dateaza din Anglia, provenind de fapt dintr-o veche poezie englezeasca.

Traditii de nunta. Ceva vechi

Simbolizeaza trecutul miresei si traditiile care s-au respectat in familia ei. De obicei, el este reprezentat de un obiect transmis din generatie in generatie. De exemplu, poti decora receptia de nunta cu fotografiile bunicilor sau a strabunicilor tai, iti poti asorta rochia de mireasa cu o pereche de manusi vintage sau iti poti infrumuseta buchetul de mireasa cu o brosa de la bunica.

Traditii de nunta. Ceva nou

Lucrul nou reprezinta speranta pentru un viitor plin de realizari alaturi de persoana iubita. Elementul acesta poate fi orice de la machiaj, parfum ori lenjerie intima pana la transport. Iti poti achizitiona un ruj sau un parfum nou special pentru aceasta zi, sau acel set de lenjerie intima din matase la care ai visat .

Traditii de nunta. Ceva albastru

Albastrul este asociat cu protectia si masculinitatea, reprezentand uniunea puternica cu viitorul sot. Poti folosi o panglica albastra pe rochie, o pereche de pantofi in aceasta nuanta, iar in cazul in care nu esti adepta acestei culori, poti alege o portjartiera albastra sau o bijuterie cu pietre albastre pentru ziua cea mare.

Traditii de nunta. Ceva imprumutat

Obiectul imprumutat reprezinta dorinta de a prelua din experienta si norocul altor femei casatorite. Poate fi de exemplu biblia mamei pe care o vei putea folosi la ceremonie sau accesoriul de par de la o prietena sau o ruda casatorita.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT