fbpx

Reguli la nunta pe care nu trebuie sa le incalci

Reguli la nunta. De la rochie la tort, planificarea unei nunti fara cusur este probabil imposibila. Dar ca sa ai o nunta aproape perfecta, este crucial sa respecti cateva reguli importante.

Fotograf nunta - Livia si LaurentiuReguli la nunta. Nu trimite oaspetii la plimbare

Cand stabilesti ceremonia religioasa la o anumita biserica, asigura-te ca disponibilitatea preotului se potriveste cu restul programului tau.

Este de preferat ca dupa cununia civila sa nu lasi invitatii sa astepte ore in sir in fata bisericii si nici sa ii plimbi prin parc pana la momentul receptiei. Asadar, incerca sa organizezi ziua dupa ceas astfel incat sa corelezi evenimentele intre ele.
Nu scuti invitatii de la serviciu

Daca organizezi nunta intr-o zi de sambata, fii sigura ca unii invitati vor uita sa mai plece. Pe de alta parte, daca petrecerea este duminica noapte ar fi frumos sa tii cont ca unii dintre oaspeti se vor trezi luni dimineata la birou.

In acest caz se cuvine sa stabilesti receptia mai devreme, in jurul orei 19.00, si sa inchei petrecerea la o ora rezonabila. In acest fel, nimeni nu va pleca acasa fara sa guste mai intai tortul.

Fotograf nunta - Livia si LaurentiuReguli la nunta. Intampina oaspetii familiar

Probabil ca nu o cunosti pe sotia prietenului sotului tau din America, dar receptia nu este tocmai cel mai indicat moment pentru prezentari. Este important ca oaspetii sa se simta bineveniti in marea familie a mirilor, ceea ce, cu siguranta, va fi o onoare pentru fiecare.

Zambeste si intampina familiar toti invitatii, chiar daca nu ii cunosti; oricum nu ai fi putut retine toate numele lor, iar ei, cu siguranta, stiu cum te cheama.

Nunta la Magic Place Events (Bucuresti)Reguli la nunta. Nu neglija invitatii

Asigura-te ca oaspetilor tai nu le lipseste nimic, dar ocupa-te personal de acest aspect. Chiar daca te bat pantofii, se impune sa faci un tur printre mese si sa discuti cu invitatii.

Acorda atentie fiecarui invitat si ai grija ca nimeni sa nu se simta neglijat. Nu uita ca o nunta reusita inseamna invitati multumiti.

Nunta la Magic Place Events (Bucuresti)Reguli la nunta. Un toast ca la carte

Nu este deloc o idee rea daca te pregatesti dinainte cu un discurs pentru noaptea nuntii. Insa nu la asta se refera “toastul ca la carte”.
Poate se intampla sa nu stii, dar toasturile de nunta au o ordine a lor care se cere respectata.

Daca banuiai ca prima urare este intotdeauna adresata miresei, afla ca, inainte de gustatul sarmalelor, trebuie sa asculti in ordine cinci toasturi. Dupa primul toast de nunta adresat intotdeauna miresei urmeaza urarea cavalerului de onoare pentru mire, raspunsul mirelui si discursul sau, al domnisoarele de onoare si ultimul toast de nunta rostit de tatal miresei. Nu uita aceasta ordine daca tii la obiceiurile traditionale!

Nunta la Magic Place Events (Bucuresti)Reguli la nunta. Danseaza

Nici corsetul, nici pantofii stramti nu te vor menaja cand vine vorba de “Brasoveanca” sau orice alt dans care, in mod obligatoriu, nu scuteste nicio mireasa.

In fond, cum ai putea sa ratezi tocmai distractia de la nunta ta? Daca ti-ai propus sa fii o gazda perfecta in aceasta zi, trebuie sa poti tine si tu ritmul.

Fotograf nunta - Livia si LaurentiuReguli la nunta. Fa poze cu invitatii

Nu in ultimul rand, pozele cu invitati reprezinta unul dintre momentele de care n-ar fi bine sa uiti.

Un gest frumos, si apreciat fireste, este ca tu sa inviti oaspetii la fotografii, in loc sa fii rugata sa vii in fata aparatului. Fiecare invitat isi va dori sa aiba amintiri cu mirii si se vor simti ca facand parte din familie. Nu uita apoi sa le trimiti!

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT