O fotografie alb-negru

O fotografie alb-negru

Cateodata o fotografie alb-negru poate sa fie mai puternica decat ar fi aratat color. Nu intotdeauna aleg sa transform fotografiile mele in fotografii alb-negru, insa aceasta fotografie imi place foarte mult cum arata asa.  Imi place compozitia din aceasta fotografie, imi place privirea subiectului si nu in ultimul rand lumina care traverseaza aceasta fotografie. Si as vrea sa va explic mai multe pe larg despre aceasta imagine.

Compozitia in fotografie

De ce este compozitional buna aceasta fotografie ? In primul rand fotografia respecta o baza elementara in compozitie si anume, regula treimilor. Subiectul din imaginea noastra este fata si se intersecteaza la intalnirea a doua linii imaginare din “regula treimilor”, fiind intr-un punct de forta. O alta regula de compozitie aplicata in aceasta fotografie este “linia”. Iar aici avem mai multe linii : linia copacilor si liniile din zapada. Daca liniile copacilor, dau o anumita stare fotografiei, liniile din zapada conduc privirea spre subiectul nostru.

Ca la fotograf

Dupa cum am spus mai sus imi place foarte mult privirea fetei, pentru ca nu se uita direct in camera foto, ci usor spre stanga, punand pe cel care vede fotografia aceasta sa se intrebe spre ce ar putea sa se uite ea.

Lumina in fotografie

Fotografia inseamna a scrie cu lumina. Iar in aceasta fotografie asta am facut si eu. Am asezat modelul nostru in asa fel incat lumina soarelui “sa cada” cel mai bine pe chipul fetei.

In zilele ce urmeaza va voi prezenta intreaga serie de fotografii de la aceasta sedinta foto de iarna. Pana atunci va las sa “savurati” aceasta fotografie :

Fotografie alb-negru

 

 

 

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT