fbpx

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta. Nunta reprezinta un moment unic din viata de cuplu, iar a fi cineva in spatele vostru care sa surprinda cele mai frumoase momente reprezinta un lucru esential. Printr-o singura privire veti putea observa ca piata fotografilor este foarte mare si oferta este bogata insa lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

Majoritatea oamenilor vor lucruri foarte bune la preturi mici, ceea ce in acest domeniu este aproape imposibil. Fiecare fotograf are in spate ore de munca, studiu, analiza a fotografiilor, ore de prelucrare si investitii pe masura.

Aveti un buget redus, atunci veti avea un fotograf cu un aparat entry-level care sa nu se ridice la inaltimea asteptarilor sau chiar si in conditiile in care detine aparatura foarte buna nu are experienta necesara sa transforme momentul vostru intrunul care sa fie memorabil.

Pasii cei mai importanti ii reprezinta stabilierea unui buget, analizarea ofertelor si stabilirea preferatior. Contactarea fotografului de nunta este recomandat sa se faca cu un an inainte, pentru ca cu cat amanati acest pas, sansele ca fotograful sa fie deja rezervat pentru data respectiva cresc considerabil. Cu cat fotograful este mai renumit cu atat sansele sa fie liber scad. Asadar daca stiti data nuntii si aveti un buget estimativ pentru acest serviciu dati startul cautarilor.

Ce stil de fotografie de nunta va place?

In momentul in care luati o astfel de decizie ganditi-va ce stil v-ar placea.

Va plac fotografiile clasice, traditionale in care toti invitatii sunt asezati frumos in poze sau cele de tip fotojurnalism, originale, cu multe instantanee care sa surprinda atmosfera evenimentului? Sunt atat  de multe stiluri de care trebuie sa tineti cont. In acelasi timp va puteti gandi si la nuntile cunoscutilor, la lucrurile care v-au placut la ele si vreti sa le surprindeti si in fotografiile de la nunta dumneavoastra. Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

Urmatorul pas este analiza portofoliilor fotografilor, acesta fiind primul lucru care va v-a ajuta sa va creati o idee despre calitatea fotografului respectiv.  Trebuie sa stiti ca un fotograf de calitate are alte preturi fata de un fotograf obisnuit. Creati o lista cu fotografii favoriti, vizitati-le site-ul si luati-va cateva zile pentru a va gandi si a lua o decizie cat mai buna tinand cont de stilul pe care doriti fotografiile dumneavoastra sa il aiba, stilul fotografului, calitatea acestuia si de ce nu si de pretul serviciilor.

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

Cand sunteti siguri ca ati gasit fotograful potrivit stabiliti o intalnire pentru a discuta despre oferta si a negocia anumite aspecte. Asigurati-va ca este intr-adevar disponibil pe acea data si incercati sa observati cat de bine puteti comunica cu el pentru ca doar asa veti putea crea impreuna fotografiile pe care vi le doriti.

Trebuie sa stiti de asemenea ca munca unui fotograf nu se termina o data cu petrecerea de la nunta si ca pentru el urmeaza ore de prelucrare a imaginilor.

Discutati aspectele financiare in detaliu si solicitati un contract pentru serviciile oferite si asigurati-va ca sunt mentionate clauzele colaborarii si sunt acoperite cazurile exceptionale. In concluzie trebuie sa fiti foarte atenti in momentul in care luati decizia de a avea un anumit fotograf la nunta. Incercati ca fotograful sa fie pe placul dumneavoastra pentru ca doar asa evenimentul va fi unul memorabil.

Daca esti in cautarea unui fotograf nunta profesionist, atunci poti spune ca ai ajuns unde trebuie.

Cum sa iti alegi fotograful pentru nunta ta

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT