Cum alegi fotograful de nunta potrivit?

Nunta este momentul cel mai frumos din viata unui cuplu si organizarea acestui eveniment incepe cu un an inainte. Ce restaurant sa alegi, ce tematica sa aveti? Dar decorul cum sa fie? Toate aceste pregatiri vor duce la o nunta perfecta, nunta visurilor voastre, iar amintirile vor fi memorabile daca lucrezi cu un fotograf profesionist. Cum alegi fotograful de nunta potrivit?

Fotograful este magicianul momentelor tale de neuitat. Fiecare fotografie facuta in cadru organizat, fiecare instantaneu facut va fi parte din povestea voastra si amintirea voastra.

Fotograful este magicianul amintirilor de neuitat pentru nunta ta!

Dupa ce ati ales locatia evenimentului si ati fixat data, urmatorul pas este sa alegeti fotograful si cameramanul pentru nunta. Recomandat este sa alegeti fotograful si cameramanul cam cu un an inainte, pentru a avea siguranta ca este  ceea ce aveti nevoie si ca poate fi present la data evenimentului vostru! Daca nu stii cum sa alegi fotograful potrivit, iata cateva sfaturi utile:

  • Din recomandarile prietenilor si cunostintelor. Cu siguranta, inaintea voastra au mai facut si altii nunta si va pot recomanda un fotograf sau cameraman. Prietenii va vor arata cu siguranta pozele facute, albumul si va vor da detalii despre raportul calitate-pret.
  • De pe Internet. Vezi o pagina web a unui fotograf si te incanta? Cititi despre ceea ce face si simtiti ca este ceea ce cautati? Contactati-l si cereti sa vedeti mai multe albume create de el. Albumul este produsul finit care trebuie sa dainuie in timp si trebuie sa fie special. Cu cat vedeti mai multe modele de albume, cu atat este mai bine si aveti de unde alege!
  • De pe forumurile/siteurile speciale pentru viitoarele mirese. Cu siguranta, din momentul cand ati decis sa va casatoriti, incepeti sa cautati detalii si recenzii despre locatii, meniuri,  cameramani si fotografi. Alegeti mai multi fotografi, stabiliti cu ei o intalnire, spuneti ca vreti sa vedeti un portofoliu la intalnire, si selectati ceea ce vi se potriveste. Dupa aceea stabiliti o intalnire finala cu cel pe care l-ati ales, in urma acestei intalniri se pot stabili fara probleme ceea ce detaliile colaborarii.

 

Inainte de a alege fotograful potrivit nuntii voastre, trebuie sa va stabiliti cateva detalii organizatorice, cum ar fi:

    1. Bugetul. Intodauna puneti accent pe raportul calitate-pret si incercati sa aveti un buget mediu. Nu intotdeauna ceea ce este scump inseamna ca este si bun sau invers. Fixati-va un buget astfel incat sa puteti negocia punctual la intalnirea cu fotograful ales.
    2. Pentru toate serviciile de care aveti nevoie cereti contract. Desi pare ca nu este necesar, contractul este hartia care ofera siguranta de ambele parti. Cereti sa faceti un contract in care sa fie notate toate serviciile plus onorariul financiar. De asemenea, se poate specifica si suma avansului in contract.
    3. Cautati fotografi de nunta pe cont propriu. Marele avantaj al colaborarii cu un fotograf de nunta pe cont propriu este timpul dedicat evenimentului vostru. Fotografii pe cont propriu aloca mult mai mult timp unui eveniment decat cei care lucreaza intr-o companie specializata. Alt avantaj este ca, fotograful va poate face pozele dorite, va poate insoti si la o sedinta foto inainte de eveniment sau la un trash the dress oricand doriti. Financiar este o alegere buna deoarece puteti alege mai multe sedinte foto inainte si dupa eveniment, incluse in pretul total al nuntii. In general, fotografii ofera pachete personalizate pentru fiecare nunta in parte.

 

Alegeti fotograful nuntii voastre tinand cont de recomandari, portofoliu si raportul calitate-pret. Discutati cat mai sincer ceea ce va doriti, specificati de la inceput si v-ar placea sa fie inclus in pret si mai ales, alegeti sa va intalniti cu posibilul fotograf al nuntii voastre din timp pentru a avea siguranta ca este liber in ziua evenimentului vostru.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT