fbpx

Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru

“Something old, something new, something borrowed, something blue” auzim tot mai des in filmele americane cu nunti grandioase, somptuoase. Ce reprezinta de fapt ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, ceva albastru?

Atunci cand ne pregatim nunta tinem cont, fie ca o credem sau nu, de aceasta zicala, ce provine de fapt dintr-o veche poezie englezeasca. Desi am imprumutat cu succes acest obicei, multe mirese nu stiu cum sa imbine si sa potriveasca aceste elemente in tinuta nuntii lor sau cu ce sa asocieze aceste patru notiuni.

Fotografii nunta andreea si Razvan Pitesti photoCe inseamna aceasta zicala

Ceva vechi – poate insemna purtarea rochiei de mireasa a mamei, bijuteriile pe care ea le-a purtat la propria nunta, inelul sau voalul bunicii. Aceste obiecte, impreuna cu “ceva albastru” au rolul de a nu “deochea” mireasa.

Ceva nou – poate fi o pereche de pantofi, rochia de mireasa, bijuteriile sau buchetul de flori.

Fotograf nunta Bucuresti - photoCeva imprumutat – o mireasa poate imprumuta de la mama, de la sora sau de la o prietena o gentuta, o bijuterie sau o voaleta pe care sa o poarte pe cap dupa schimbarea voalului.

Ceva albastru – poate reprezenta lenjeria intima a miresei, o bijuterie cu cristale albastre sau, de ce nu, jarteaua. Desi nici aceasta nu face parte din traditiile romanesti legate de nunta, reprezinta un punct cheie in cadrul unui eveniment, prin smulgerea acesteia cu dintii de pe piciorul miresei, mirele da posibilitatea celorlalti tineri neinsurati de la nunta sa o prinda si astfel (traditia englezeasca spune) sa fie urmatorii care se insoara.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT