fbpx

Ce sa faci si ce sa nu faci cu inelul de logodna

Vei purta inelul de logodna toata viata ta, asa ca trebuie sa ai grija de el in mod deosebit. Iata cateva sfaturi pretioase pentru acest accesoriu deosebit.

Da, asigura-ti inelul de logodna

Ineleul de logodna trebuie asigurat! Pe langa valoarea sentimentala pe care o are, este si destul de scump. O asigurare te salveaza de situatia neplacuta in care ar fi deteriorat sau furat. Anumite companii ofera mai multe beneficii, de aceea nu uita sa faci un research al pietei inainte de a alege o asigurare potrivita.

Nu neglija inelul de logodna

Pentru ca este purtat zi de zi se poate deteriora. Specialistii recomanda curatarea inelului de logodna de doua ori pe an. Aceasta bijuterie este ca si o masina, careia ii faci revizia anual. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa te uiti la inel si sa vezi ca i-a picat o pietricia pretioasa. Cateva reparatii minore acum, te salveaza de neplaceri mai tarziu.

Da, scoate inelul de logodna de pe deget

Chiar daca simti ca nu ar trebui sa il scoti de pe deget, ar trebui sa o faci si chiar des. Daca mergi la sala, speli vasele, hainele sau faci alte treburi casnice, scoate-ti inelul de logodna de pe deget. Aceste eforturi pun presiune pe el si va pierde din stralucire si din micile finisaje.

Nu lasa inelul de logodna sa se murdareasca prea tare

Exista diferite solutii facute in casa, care iti pot curata inelul de logodna. Insa, trebuie sa fii foarte atenta pentru ca anumite amestecuri de curatat pot sa fie bune pentru diamant, dar sa strice alte pietre pretioase si metale. Foloseste putin detergent dizolvat in apa calduta. Pune-ti inelul in aceasta solutie pentru cateva minute, apoi il poti peria cu o periuta de dinti care are parul moale. Apoi sterge-l cu o bucatica de material moale, fiind atenta sa nu il deteriorezi. Desi aceasta este o solutie buna facuta in casa, este ideal sa il duci la o curatatorie profesionala o data pe an. Atentie, nu iti curata inelul niciodata deasupra chiuvetei!

Nu modifica marimea inelului de logodna mai mult decat o data

In timpul sarcinii, mainile femeilor se umfla considerabil si se poate sa nu mai poti purta inelul tau de logodna. Dupa ce s-a nascut bebelusul nu te duce imediat sa iti modifici inelul. Timp de sase luni se poate ca acesta sa iti vina din nou pe deget. Ultimul lucru pe care ti-l doresti este o bijuterie larga, care poate sa fie pierduta usor. Odata modificat, acesta sufera o transformare si la design, devenind fragil.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT