Ce intrebari sa ii adresezi fotografului de nunta

Atunci cand urmeaza sa te casatoresti, alegerea unui fotograf de nunta este extrem de importanta. Dupa ce ai redus lista fotografilor de nunta la cativa care iti plac, este foarte important sa te intalnesti cu ei pentru a observa cat de confortabil te simti in preajma lor.

Iti vei petrece intreaga zi a nuntii alaturi de fotograful de nunta, asa ca trebuie sa fii tu, sa te simti in largul tau si sa zambesti fara sa te stresezi ca unul dintre cadre te poate face sa arati asa cum nu iti doresti.

Asculta-ti instinctul si adreseaza-i fotografului de nunta aceste intrebari importante.

Care este stilul tau?

Cu siguranta iti doresti sa ai la nunta un fotograf care va surprinde exact ceea ce iti doresti. Daca portretele sunt importante pentru tine, alege un fotograf de nunta care este specializat in asa ceva. Orice fotograf de nunta are un stil care il defineste.

Eu voi decide ce fotografii de nunta vor editate sau tu vei face asta pentru mine?

Fotografiile de nunta se editeaza, insa afla daca vei fi tu persoana care va alege imaginile care se vor edita sau daca fotograful de nunta va face acest lucru pentru tine.

La cate nunti ai fotografiat pana acum si cate contracte ai intr-un an?

Pentru fotografii de nunta perfecte, trebuie sa angajezi un fotograf care lucreaza bine sub presiunea timpului. Trebuie sa aiba experienta si sa stie ce are de facut, fara sa fie nevoie sa ii controlezi tu fiecare miscare.

Ce este inclus in pachetul tau?

Atunci cand compari preturile primite de la mai multi fotografi de nunta, asigura-te ca stii exact ce includ pachetele. Unele pachete includ sedinte foto de logodna si sedinte foto trash the dress, in timp ce altele pot include doar un album si predarea imaginilor in format digital.

 

Care ore vrei fi prezent la eveniment?

Este important sa afli cat timp va fi fotograful prezent la nunta. Nu iti doresti sa ai surprize si sa afli ca dupa ora 01:00 incepe sa isi stranga echipamentul.

Care este suma totala de plata si care este avansul?

Pe langa raspunsurile de la aceste intrebari, afla si cand trebuie sa platesti aceste sume.

In caz ca ti se intampla ceva, poti trimite pe altcineva la nunta in locul tau?

Oricui i se poate intampla: fotograful se poate imbolnavi chiar inainte de nunta ta. De aceea, este important sa afli care este planul lui de rezerva.

Vei veni impreuna cu un asistent sau un al doilea fotograf?

Afla exact ce include pachetul pe care ti-l doresti. Un al doilea fotograf sau un asistent pot costa suplimentar, asa ca asigura-te ca ai toate datele.

La cat timp dupa nunta voi primi fotografiile?

Cu siguranta iti doresti sa vezi imaginile cat mai repede, insa fiecare fotograf de nunta are propriul sau ritm de lucru.

Cum te vei coordona cu videograful?

Cei doi vor trebui sa lucreze impreuna fara sa se deranjeze unul pe celalalt.

Ai mai fotografiat in aceasta locatie pana acum?

In caz ca raspunsul este afirmativ, fotograful iti poate spune daca este nevoie de lumini suplimentare sau daca sunt probleme cu spatiul respectiv.

Vei urmari o lista de cadre? Sau vei imortaliza tot ce ti se pare important si interesant?

Multi fotografi au o lista scurta cu tipurile de fotografii pe care le realizeaza. Insa nu pune presiune asupra lor cu o multime de cereri. Daca angajezi un profesionist, acesta va sti exact ce are de facut.

Iti aduci propriile lumini?

In acest fel, vei afla daca trebuie sa cauti lumini suplimentare pentru locatie.

Ce vei purta la nunta?

Daca nunta ta are o tema specifica, roaga-ti fotograful sa poarte o tinuta care sa il ajute sa se incadreze in peisaj. Doar nu ti-ai dori sa vina imbracat in tricou si pantaloni scurti atunci cand tema petrecerii este “Nunta la castel”, nu-i asa?

Percepi o taxa pentru nuntile din afara orasului in care locuiesti? Trebuie sa iti asiguram cazarea?

Cei mai multi fotografi percep o taxa suplimentara atunci cand merg la nunti intr-un alt oras. In plus, trebuie sa le platesti si cazarea. Nu uita si ca la nunta trebuie sa le asiguri meniul.

Vei publica fotografiile pe site-ul tau sau in social media si le vei inscrie la concursuri?

Daca iti doresti ca imaginile tale sa nu apara online, mentioneaza-i fotografului de nunta acest lucru inca de la inceput.

La final, nu uita ca intre tine si fotograful de nunta trebuie sa existe intotdeauna comunicare.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT