Buchetul miresei: culoare si stil

Ziua nuntii reprezinta pentru orice femeie un motiv nemarginit de bucurie dar si un real motiv de ingrijorare. Incepand cu modelul rochiei si terminand cu culoarea jartelei, o mireasa trebuie sa tina cont de stilul nuntii, de armonia si impletirea culorilor atat in ceea ce priveste aranjarea salii in care va avea loc evenimentul dar si in privinta culorilor florilor care ii alcatuiesc buchetul. Pe langa toate acestea, miresele moderne tin cont si de anumite superstitii, cum ar fi buchetul mireasei.

Traditional sau nonconformist? Delicat sau ostentativ?

In functie de preferintele si de stilul sau, o mireasa poate opta sa ramana la stilul clasic al buchetelor simple sau elegante sau sa paseasca pe un taram minat, acela al buchetelor impodobite cu bijuterii, cu pene sau al celor realizate din metal si pietre pretioase.

Miresele traditionale prefera buchetele albe, cu flori precum calele, lalele albe, trandafirii albi, minirozele, dar si nuante de bej, galben pal, roz pal precum trandafirii sau freziile, buchetele multicolore cu forma rotunda sau curgatoare.

Traditia englezeasca spune ca pentru a imprumuta din norocul miresei, domnisoarele prezente la nunta acesteia obisnuiau sa ii rupa si sa pastreze bucati din rochie sau chiar din buchet. Mireasa, pentru a scapa de acest supliciu, arunca buchetul si o lua la fuga, lasandu-le pe doritoare sa isi imparta norocul. Astazi, mireasa arunca de bunavoie buchetul catre domnisoarele necasatorite pentru ca se spune ca cea care il va prinde va fi urmatoarea care se va casatori, superstitie slab confirmata de coincidente. Acelasi lucru este valabil si in cazul aruncarii jartelei de catre ginere catre cavalerii prezenti la nunta sa.

Prin urmare, forma, marimea sau compozitia buchetului nu au nici o importanta in indeplinirea superstitiilor legate de fericirea viitoarei casnicii, ci mai degraba in armonizarea aspectului miresei si inviorarea rochiei albe. A arunca buchetul miresei este o traditie populara englezeasca, imprumutata si de catre miresele romance, care poate fi respectata sau nu. Mireasa nu va suferi in nici un fel daca va decide sa pastreze buchetul doar pentru ea.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT