fbpx

3 lucruri pe care inelul de logodna le spune despre viitorul mariajului vostru

Inelul de logodna nu este o simpla bijuterie. El are o insemnatate aparte pentru cei doi indragostiti, de aceea poate sa spuna lucruri importante despre viitorul mariajului.

De multe ori te-ai intrebat cat de scum ptrebuie sa fie inelul de logodna? Ei bine, oamenii de stiinta au facut cateva studii in acest sens. Tot ei au demonstrat ca inelul de logodna arata lucruri importante despre viitorul mariajului.

Un risc mai mare de divort

Un studiu de la Universitatea Emory a aratat recent ca acele cupluri care cheltuie intre 2000 si 4000 de dolari pe inelul de logodna aveau de 1,3 ori mai multe sanse sa divorteze.  Cuplurile care cheltuiau pe inelul de logodna intre 5 si 1000 de dolari rezistau mai mult impreuna.

Mai mult, femeile ale caror inele de logodna au un cost cuprins in acelasi interval au fost de 2 pana la 3 ori mai predispuse sa se streseze in legatura cu cheltuielile de nunta. Logodnele generoase pot provoca un stres financiar fara precedent, care ar putea duce la desfacerea casatoriei.

Inelul de logodna este asociat cu valoarea relatiei

Indiferent daca suntem constienti sau nu de acest lucru, analizam mariajul celorlalti. De fiecare data cand punem ochii pe o noua fotografie de logodna a prietenilor,  incepem sa crticam. Analizam inelul si din instinct incepem sa formulam concluzii in legatura cu nunta cuplului.

Si pentru cuplul proaspat logodit, stralucirea din acel inel este o reflexie a succesului lor ca pereche. Marimea inelului de logodna s-a transformat, in mintile unor oameni, intr-o eticheta ce arata pretul relatiei.

Inelul de logodna este un simbol pentru mult mai multe lucruri

Ce spune un diamant urias despre barbatul care se presupune ca l-a finantat? Desi nu exista o dovada clara asupra proverbului “cu cat e piatra mai mare, cu atat barbatia e mai mare”, este greu sa negam ca inelul cu diamant reprezinta, prin extensie, bogatia personala a barbatului. Un barbat care isi foloseste sotia pentru a-si etala averea nu este ceva rar in societatea noastra, iar inelul de logodna cu diamant poate fi modul lui de a da sfoara-n tara.

La randul lor, acest gen de femei carora le pasa cel mai mult de averea sotului, au de 1,6 ori mai multe sanse sa divorteze, potrivit unei cercetari de la Michigan State University. Casatoria din motive superficiale este toxica pentru ambii parteneri. Barbatii precum cei mentionati mai sus, carora le pasa cel mai mult de felul in care arata partenerele lor, sunt de 1,5 ori mai predispusi sa divorteze.

SHARE THIS STORY
COMMENTS
ADD A COMMENT

CONTACT